Viisikko ja aavejuna -kirjassa puhutaan syömisestä 175 kertaa!



Enid Blyton / suom. Lea Karvonen / Tammi 1993

Viisikko ja aavejuna on 21-osaisen sarjan seitsemäs kirja. Tämä osa ei ole koskaan kuulunut lemppareihini, vaikka noudattaa ihan samaa kaavaa kuin kaikki muutkin Viisikot: serkukset pakkaavat innoissaan retkelle, saapuvat määränpäähän, huomaavat melkein välittömästi outoja tapahtumia ja jonkin sortin laittomuuksia ja selvittävät kaiken voileipiä mutustellen ennen kuin koulu taas alkaa.

Se ero tämänkertaisessa seikkailussa on, että lapsia ei päästetä matkaan ilman aikuista. Mukaan nummiretkelle lähtee nimittäin hyönteistutkijana kunnostautunut maisteri Luffy. Luffy ja lapset sopivat kuitenkin heti kättelyssä, etteivät puutu toistensa asioihin.

Viisikko ja aavejuna -kirjassa syödään jopa tavallista enemmän. Aloin sen vuoksi laskea (oi kyllä) erilaisten ruokasanojen esiintyvyyttä kirjan 153 sivulla. Ruoasta puhuttiin eri yhteyksissä 175 kertaa (ja todennäköisesti minulta jäi joitakin sanoja huomaamatta). Erilaisia syömiseen ja juomiseen liittyviä sanoja oli peräti 46. Alla vielä evässanaston top ten, koska pakkohan teitäkin on tämä asia kiinnostaa:

leipä
ruoka
eväät
kinkku
muna
tomaatti
aamiainen
juusto
tee
kakku

Tuliko nälkä? 🤪


Ps. Olen kirjoittanut monta blogijuttua Enid Blytonin seikkailukirjoista. Ne löytyvät helpoiten avainsanalla Enid Blyton.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär